Over DIART Edelsmeden

DIART maakt sinds 1995 bijzondere sieraden en is specialist in het handmatig maken van juwelen. Wij leveren maatwerk en ambachtelijk handwerk, maar maken gebruik van de modernste technieken. Je kunt kiezen uit onze collectie of wij maken een persoonlijk ontwerp voor jou.
.
Als je een persoonlijk sieraad gemaakt wil hebben, is het verhaal achter een sieraad het uitgangspunt voor het ontwerp. Samen bespreken we de mogelijkheden, op basis van jouw wensen en ideeën, aangevuld met onze vakkennis. Om het sieraad volgens jouw verhaal vorm te geven, is een gesprek, voor ons de eerste en belangrijkste stap. Hierna maken wij schetsen voor een ontwerp.
.
Soms is het voor de duidelijkheid nodig de schetsen uit te werken in een digitale 3D tekening, zodat je het ontwerp als foto van alle kanten kunt bekijken en we het nog kunnen aanpassen. Met de uitgewerkte schets ontvang je een offerte die wij met je bespreken. Eventuele opties en variaties nemen we met je door.
.
Met een goedgekeurd ontwerp gaan we aan de slag. Als het een op maat gemaakt sieraad betreft, volgt er vaak nog een pas sessie, voordat we het sieraad afmaken en eventuele edelstenen gezet kunnen worden of vingerafdrukken gegraveerd. Wil jij jouw idee samen met ons uitwerken? Of wil je een DIART-ontwerp, waarbij jouw wensen voor het sieraad mee verwerkt worden? Maak dan gerust vrijblijvend een afspraak.

DIANA LEMMENS

meestergoudsmid bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden.

Ontwerpen is voor mij spelen en experimenteren met materialen, oude en moderne technieken combineren. Mijn sieraden zijn een samensmelting van kunstzinnige vormgeving en vakmanschap. Mijn creaties ontstaan door zoeken en samenvoegen van vormen, edelstenen, edelmetaal, structuren en strakke lijnen. Deze worden gecombineerd met verhalen, gebeurtenissen gedachten die in mijn hoofd spelen. Zo ontstaan bijzondere sieraden, die met veel plezier worden gedragen.
.
De meeste sieraden die je in de voorraad ziet, zijn ontworpen en gemaakt door Diana.
.
1995         Start Diart edelsmeden
1994         Academie Beeldende Kunsten Maastricht
v.a 1993    Praktijk ervaring bij meerdere goudsmeden
1990         Vakschool goudsmeden Schoonhoven

HELMAR HUBBES

meestergoudsmid bij Nederlands Gilde van Goudsmeden & Duitse Meisterbrief.

Ik vind het vooral leuk, om in het gesprek met jou, dat ene bijzondere sieraad te maken, dat precies bij je past. Ik maak ontwerpen indien nodig, met de computer. Waarbij alles precies wordt bepaald. Ik streef naar perfecte technieken, zodat het perfecte slot en scharnier in jou sieraad komen en stenen veilig zitten en het mooiste uitkomen. Werken naar jou wensen, zodat het sieraad van jou dromen ontstaat!
.
1998        mede eigenaar DIART edelsmeden Juwelen Beek (Nl)
1992       goudsmid, bedrijfsleider bij Goldschmiede Nagel Bielefeld (De)
1991       goudsmid, bij Atelier Eiblmeier Lenggries (De)
1990       goudsmid bij Navona Roma (It)
1989       goudsmid bij Atelier Kubik Heidelberg (De)
1987       Opleiding tot goudsmid bij Käthe Ruckenbrod Heidelberg (De)
1987       Goud en zilversmeden Goldschmiedeschule mit Uhrmacherschule te Pforzheim (De)
Studeerde aan HBZ Münster Meisterschule (DE)